Hermotorisering

 Auto

Wanneer u denkt toe te zijn aan een nieuwe motor in uw schip vaar dan niet verder en leg eens aan bij Boermanmotoren in Baarn op Jachthaven Eembrugge dit is net onder de rook van Amersfoort langs het water De Eem.

Niets is frustrerender om jaren door te varen met een onzeker gevoel en extra kosten + gaat uw schip in de verkoop wordt een bedrag van de vraagprijs afgetrokken met de opmerking "de motor is aan vervanging toe", met andere woorden u betaald alsnog een groot deel mee aan een vervangende motor voor de nieuwe eigenaar.   

Ook speelt het milieu hierin een rol, motoren van vandaag de dag hebben alle keuringen en hebben een schone verbranding, geen scheve blikken of opmerkingen over uw vervuiling meer in de haven of in de sluis. 

Boerman Motoren heeft jaren lange ervaring betreft het inbouwen en pas maken van een nieuwe motor (gemiddeld 10 per jaar) dit geeft u de zekerheid van een vakundige aanpak voor een vaste prijs op maat gemaakt.

Op dit moment zijn Sole mini motoren erg in trek gezien de prijskwaliteit verhouding een motor op basis van Mitsubushi een motor die zich in de praktijk al heeft bewezen en zeker geen B keuze is.  Er zijn voldoende dealers voor technische ondersteuning, onderdelen goed leverbaar en totaal 2 + 3 jaar garantie.  Aanpassing  op saildrive Volvo 110 s en 120 s mogelijk.

In de Service Shop staan de nieuwste modelen van Sole mini de 17 / 29/ 33 / 44 en de 62 pk voor u klaar, kom gerust eens praten en kijken wat de mogelijkheden kunnen zijn .

Ook voor Volvo Penta, Yanmar, Vetus scherpe prijs op maat  

Sole mini Service Shop


 

LM 27 September 2021

Een polyester fundatie pas maken voor een nieuwe motor is niet altijd een optie wanneer de fundatie hol is. Bij deze LM27 zijn de motorsteunen van de Sole Mini 29 motor aangepast dit is een bewerkelijke klus met veel meet en laswerk. Om het geheel opties netjes af te ronden worden ze in de kleur blauw gespoten. 

         LM27 fundatie  LM27 sole 29

LM27 Sole mini29  Het eind resultaat een hele mooie combinatie LM27 met een 27 pk Sole Mini 29 .


 

Waterland 700 Maart 2022

Bij de Waterland is wel gekozen voor het pas maken van de fundatie ook deze is van binnen hol ,door de hoogte van de motor te bepalen is het resultaat dat de fundatie verlaagd moet worden. Zoals je op de foto´s kunt zien wordt het geheel met hardhout opgevuld en met epoxy matten verstevigd daarna aanbrengen van een bilge verf om het geheel netjes af te werken. Ook hier is een Sole mini 29 geplaatst.

 Fundatie 1 waterland 700 Fundatie 2 Fundatiewerk 3 Fundatie klaar 4

Instrumentenpaneel werk      Instrumenten paneel klaar   

 Waterland Sole 29 2 Hier het eind resultaat na de nodige werkuren.

                            


 

Botter Juli 2020             

Hieronder kunt u de werkzaamheden betreft hermotorisering van de BU32 een Botter uit Spakenburg . Een oude ford heeft plaats gemaakt voor een nieuwe Volvo Penta D2-50

Oude                                                 Nieuwe  

Botter Ford

Botter Volvo Penta