Revisie of hermotoriseren?

Boermanmotoren-revisie-volvo-pentaIs revisie nog wel lonend vandaag de dag? Leveranciers die nieuwe motoren aanbieden voor soms nog minder als wat een revisie zou kosten. Los van een A of een B keuze wil ik u een tip meegeven, vraag ook eens naar de totale bijkomende kosten dan ziet u dat het kosten plaatje een stuk minder aantrekkelijk wordt.

Leveranciers die u over de streep proberen te trekken met aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, zijn vaak ook niet waar. Onvoorziende montage kosten, materiaal tegenvallers, nu u toch zover bent zou u dan niet gelijk dit ook aanpakken. Allemaal mooie praat die door een vakman u van te voren verteld zou kunnen worden en niet achteraf op het moment dat u geen kant meer op kan.
Met een goed gereviseerde motor kunt u met dezelfde levensduur als nieuw, meer dan de helft goedkoper uit zijn als hermotoriseren.


Boermanmotoren-revisie-soleWanneer is uw dieselmotor toe aan revisie?


1. Slecht starten zeker als de buiten temperatuur kouder wordt
2. Olie lekkage , (door carter overdruk).
3. Vermogen tekort.
4. Meer rook en roet uitstoot.

 

Een diesel motor start en draait het best als de druk (compressie) in de cilinders de nieuw waarde benaderd.
Is deze aan slijtage onderhevig, dan zal de compressie druk in de cilinder verloren gaan, waarbij de carterdruk zal toenemen met het gevolg slecht starten, olie lekkage, rook en roet uitstoot bij vol gas, waarbij ook het totale vermogen zal afnemen, kortom de 4 boven genoemde punten zijn herkenbaar geworden.
Boermanmotoren-revisie-vetusHeeft u vragen over een eventuele revisie of denkt U dat uw motor toe is aan revisie, vraag geheel vrijblijvend advies of een offerte aan.